Foundation kiezen

Geplaatst door Admin op 19-11-2014 in Makeup

De juiste foundation vinden en gebruiken is moeilijker dan je denkt. Vaak is hij iets te donker of te licht, iets te geel of te roze. Je huid zal bovendien in de zomer altijd bruiner zijn dan in de winter. Daarom heb je minstens 1 aparte foundation voor de winter en voor de zomer nodig. In het tussenseizoen kan je eventueel mengen.

Veel vrouwen kopen vaak foute tint. Grote boosdoener is vaak de verlichting in de make-up winkel, zeker als het kunstlicht is. Bekijk daarom je foundation altijd in daglicht om zeker te zijn dat hij goed is.

Een foundation dient trouwens nooit om je huid een bruinere of gezondere tint te geven. Wil je dit dan moet je een bronzer gebruiken of wat blush. De functie van een foundation is om een basis aan te brengen die ook je huid egaal gaat maken. De tint moet dus met je huidskleur passen. Te donker is niet goed, maar te licht zeker niet omdat je er dan snel ziekjes uit gaat zien.

Test de foundation altijd uit

Wil je toch zeker zijn van de perfecte tint, breng dan wat foundation aan op je kaaklijn. Veel dames smeren wat foundation op hun handen, maar deze hebben vaak een iets andere tint. Je zicht is meestal ook iets bruiner gekleurd door de zon. Kijk dus of de foundation past met je gezicht, hals en decolleté. Let wel op dat je dit zonder of toch met weinig make-up doet. Een beetje mascara of lippenstift kan, maar wanneer je al een foundation ophebt, en zeker een bronzer, heeft het weinig zin op een nieuwe foundation te testen.

Ook de kleuren van je kleding kan trouwens een effect hebben op je huidskleur. Draag daarom een witte, grijze of zwarte top om een zo neutraal mogelijk resultaat te hebben.

Ondertoon van je huid

Er zijn twee huidtypes: koel en warm. Heeft je huid een roze ondertoon, dan heeft je huid een koele kleur. Bij een warme kleur zal je huid meer een gele ondertoon hebben. Om te bepalen welke ondertoon je hebt, onderzoek je best of je huid goed past met zilver of met goud. Zilver past namelijk beter bij een koele ondertoon, terwijl goud een goede match is bij een warme ondertoon.

Ook bij de foundation heb je koele en warme tinten. Wanneer je toch twijfelt kies je best voor een warme tint (gele ondertoon) omdat dit meestal beter staat, tenzij je echt een hele bleke huid hebt. Wanneer de ondertoon goed is, maar de foundation toch te donker is, kan je altijd mengen met een witte foundation todat je de perfecte kleur hebt.Lees ook:

Rating

Geef een Reactie(HTML tags en links worden verwijderd)
Reacties