Gezichtsmaskers

Geplaatst door Admin op 12-10-2014 in Vrouw

Je huid in je gezicht heeft heel wat te verduren. Je brengt er make-up op aan, maar nog erger is de uitdroging door de zon of door de verwarming in de winter. Ook niet goed is de koude die lucht heel droog maakt. Gezichtsmaskers kunnen daarbij helpen om je huid gezond te houden. Af en toe zo een reiniging van je huid is van groot belang en geven geven je huid de nodige boost.

Door een gezichtsmasker aan te brengen wordt er eigenlijk een tweede huid aangebracht waardoor warmte en vocht beter vastgehouden worden. Hierdoor krijg je een betere doorbloeding van je huid waardoor de huidcellen met meer zuurstof worden voorzien. Deze huidcellen reageren hierop door actiever te worden, alsook met een reinigingsproces. Ze zullen de aanwezige gifstoffen afvoeren samen met de losse huidschilfers. Je zal merken dat je huid gladder wordt.

Ook zal je huid in staat zijn om zijn bruine kleur langer vast te houden. Zeker als het gezichtsmasker hydraterend werkt. Verder is een masker aanbrengen ook een prima ontspanningsmoment. Je komt even tot rust en het is ook gewoon leuk.

Hoe verloopt het?

Je start door je huid eerste te reinigen en te scrubben. De dode huidcellen zullen hierdoor verwijderd worden waardoor het masker veel meer effect krijgt. Het scrubben van de huid werkt beter als je eerst een stoombad of sauna neemt (als dit niet kan, dan helpt ook een warme douche). Des te langer je in die warmte kunt doorbrengen, des te gemakkelijker je poriën open staan. Dit helpt ook om de stoffen van je masker in de huid te laten trekken. Het is aangeraden je huid niet meer dan tweemaal per week te scrubben.

Bij het aanbrengen van het masker doe je met de hand of een maskerkwast. Je moet je je ogen en lippen wel vrijhouden want dit kan irritatie opleveren. Minder gevoelig maar toch best te vermijden zijn je wenkbrauwen. Voor de dames met lang haar is het aangeraden om een haarband te gebruiken want je wil niet dat je haar in de weg zit.

Laat het gezichtsmasker best een 15 tot 25 minuten intrekken. Die tijd is nodig zodat het masker zijn werk kan doen. De stoffen kunnen dan in de huidtrekken. Sommige maskers werken hard en hierbij is het dan ook van belang uw huid niet teveel te bewegen want daardoor kunnen de masters breken. Omdat 25 minuten een hele tijd is, breng je het masker ook best aan op een rustige en prettige plek waar niemand je stoort. De slaapkamer is een aangewezen ruimte hiervoor. Luister ondertussen naar wat ontspannende muziek en voor je het merkt is de tijd voorbij.Lees ook:

Rating

Geef een Reactie(HTML tags en links worden verwijderd)
Reacties