Seo Tips

Geplaatst door Admin op 11-10-2015 in SEO

Google is veruit de meest gebruikte zoekmachine in de wereld, daarom is het belangrijk dat je uw website afstemt op deze zoekmachine. Om een hoge ranking in Google te krijgen, dient uw site te voldoen aan een aantal voorwaarden zoals ontwerp- en inhoudsrichtlijnen. Het verbeteren van uw vindbaarheid in Google leidt overigens ook vaak tot een hoge positie in andere zoekmachines zoals Yahoo, Bing, Yandex, enz

Richtlijnen voor site en keyword optimalisatie

Ontwikkel waardevolle pagina's

Zorg steeds dat uw website pagina's bevat met kwalitatief hoogwaardige inhoud en vooral de startpagina. Dit is het belangrijkste dat u kunt doen. Als uw pagina's nuttige informatie bevatten, trekken ze veel bezoekers en zullen webmasters eerder geneigd zijn een link naar uw site maken.

Maak een site die informatie bevat waar de mensen die u via Google zoeken wat aan hebben en schrijf pagina's waarin die informatie op een heldere en correcte wijze wordt weergeven. Bedenk welke woorden gebruikers zullen gebruiken om de door u geboden informatie te vinden en gebruik deze woorden op uw site.

Zorg voor voldoende backlinks

Dankzij de links naar uw site kunnen de Google crawlers uw site makkelijker vinden en wordt uw site mogelijk weergegeven op een hogere positie in de zoekresultaten. Voor het retourneren van de resultaten voor een zoekopdracht maakt Google gebruik van PageRank in combinatie met geavanceerde tekstvergelijkingstechnieken om pagina's weer te geven die zowel belangrijk als relevant zijn voor de betreffende zoekopdracht.

Google telt het aantal ontvangen stemmen voor een pagina om de positie van de pagina te bepalen, waarbij Google een link van pagina A naar pagina B als een 'stem' van pagina A voor pagina B interpreteert. Stemmen van 'belangrijke' pagina's tellen zwaarder en kunnen ervoor zorgen dat andere pagina's ook als 'belangrijk' worden beschouwd. Houd er rekening mee dat de positionering van sites in de Google zoekresultaten volledig is geautomatiseerd en dat Google zoekwoorden niet handmatig aan sites toewijst.

Bedenk dat de Google algoritmen onderscheid kunnen maken tussen natuurlijke en onnatuurlijke links. Natuurlijke links naar uw site ontstaan vanwege de dynamische aard van het web, namelijk wanneer andere sites uw inhoud waardevol vinden en denken uw site handig vinden voor hun bezoekers.

Onnatuurlijke links naar uw site zijn speciaal geplaatst om uw site populairder te laten lijken in de zoekmachines. Alleen natuurlijke links zijn bruikbaar voor het indexeren en positioneren van uw site.

Maak de website gemakkelijk toegankelijk en steeds bereikbaar

Zorg voor een logische linkstructuur. Elke pagina dient bereikbaar te zijn via ten minste één statische tekstlink. Gebruik een tekstbrowser, zoals Lynx, om uw site te testen. De meeste spiders zien uw site ongeveer zoals Lynx dat doet. Als u door het gebruik van bijvoorbeeld JavaScript, cookies, sessie-ID's, frames, DHTML of Macromedia Flash niet de hele site kunt weergeven in een tekstbrowser, is de kans groot dat spiders moeite hebben met het crawlen van uw site.

U kunt het beste statische exemplaren maken van dynamische pagina's. Hoewel de index van Google wel dynamische pagina's bevat, is dit slechts een klein deel van de totale index. Als u denkt dat uw dynamisch gegenereerde pagina's (bijvoorbeeld URL's die vraagtekens bevatten) problemen veroorzaken voor de Google crawlers, kunt u het beste statische exemplaren maken van deze pagina's.

Als u statische exemplaren maakt, moet u niet vergeten uw dynamische pagina's toe te voegen aan het robots.txt-bestand. Zo voorkomt u dat de pagina's als duplicaten worden gezien.Lees ook:

Rating

Geef een Reactie(HTML tags en links worden verwijderd)
Reacties