Link Juice

Geplaatst door Admin op 01-11-2015 in SEO

Linkjuice is het beste weer te geven als het doorgeven van pagerank aan een andere pagina. Wanneer je een link op een pagina naar een andere pagina hebt staan dan geeft deze linkwaarde door naar de pagina waarnaar hij linkt. Of simpeler gezegd, heeft een pagina relatief veel links naar zich toe dan wordt deze belangrijk geacht. Een pagina verdeeld zo zijn waarde over de links op die pagina.

Nu zijn algemene pagina’s zoals contact en algemene voorwaarden welke op elke pagina gelinkt worden niet de belangrijkste pagina’s. Je doed er in dit geval goed aan het lekken van pagerank tegen te gaan. Dit kan door deze links een rel=”nofollow” te geven. Hetzelfde geldt voor externe links. Daarom ook dat links in comments en dergelijk een rel=”nofollow” meekrijgen.

Interne webpagina's

Zoals eerder genoemd kun je het lekken van Link Juice controleren met de 'nofollow-tag'. Voorbeeld toepassing: < a href=”http://www.onderzocht.com” rel=”nofollow”>Tips en reviews.

Pas dit vooral ook toe op de interne links op je eigen webpagina’s waar nodig. Op deze manier kun je voorkomen dat waardevolle Link Juice van bijvoorbeeld de webpagina over Fietsen lekt naar de webpagina over Eten. Deze hebben geen relevantie ten opzichte van elkaar.

Hier kun je de 'nofollow-tag' toepassen om de zoekmachines te ‘vertellen’ dat deze link niet gevolgd moet worden en dus geen Link Juice verloren gaat. Stel dat de webpagina over Fietsen linkt naar de webpagina over Fietsbanden, dan lekt er wel Link Juice maar dit versterkt de onderlinge relevantie en dus uiteindelijk de pagerank van beide webpagina’s. Hier wil je dus geen 'nofollow-tag' toepassen. Andere ‘nofollow’ manieren

Al zolang webmasters zich bewust zijn van het feit dat zoekmachines links op webpagina’s volgen, bestaan er manieren om het volgen van links tegen te gaan. Dit gebeurde al via javascript, flash etc. Ook nu kan dit nog steeds gebruikt worden. Er schuilt echter een gevaar in om deze manieren te gebruiken in plaats van de ‘nofollow-tag’.

Google baseert pagerank ook op ‘spider-vriendelijkheid’ en juistheid van html-code. In tegenstelling tot javascript, flash en andere code, is de ‘nofollow-tag’ speciaal gemaakt voor zoekmachines. Bij het gebruik van de andere manieren riskeer je devaluatie van de webpagina omdat het niet te lezen is door de zoekmachines.

Net als met andere onderdelen van Zoekmachine Optimalisatie (of eigenlijk Website Optimalisatie) is ook dit onderdeel van links en het wel of niet toepassen van de ‘nofollow-tag’, een kwestie van opstellen van een goed plan.

Inkomende links

Een link vanaf een kleine webpagina met lage autoriteit en pagerank zal logischerwijs minder Link Juice aan jouw webpagina geven dan wanneer dit vanaf een webpagina van bijvoorbeeld Wikipedia zou zijn. Theoretisch geeft elke inkomende link extra Link Juice.

Maar als er meer links van lage autoriteit webpagina's naar jouw webpagina linken dan vanaf hoge autoriteit webpagina’s, dan beïnvloedt dit de algemene deler van de 'Link Juice formule' (ofwel pagerank formule welke uiteraard een geheim is van Google).

Uitgaande links

Je dient kritisch te zijn naar welke externe pagina je linkt. Bij het bepalen van pagerank gaat het ook om autoriteit ofwel belangrijkheid van een webpagina. Een website als Wikipedia.org heeft een grote autoriteit en een hoge pagerank. Als je een uitgaande link plaats naar Wikipedia lek je weliswaar Link Juice maar je ontvangt hiervoor weer een klein stukje geloofwaardigheid binnen Google.

Mits de link relevantie heeft ten opzichte van de omliggende tekst en de gelinkte pagina. Als je echter een uitgaande link maakt naar een webpagina met een lage autoriteit en pagerank, dan lek je Link Juice en ontvangt hiervoor niets in de plaats.Lees ook:

Rating

Geef een Reactie(HTML tags en links worden verwijderd)
Reacties