Wat is domein trust?

Geplaatst door Admin op 15-11-2014 in SEO

Domein trust is een soort score die aangeeft hoe betrouwbaar een website is. Om dit te bepalen, analyseren de zoekmachines naar welke sites er links staan en welke sites omgekeerd linken naar de site zelf. Een betere score helpt om hoger in de zoekresultaten te komen. Een lagere score zal de ranking negatief beïnvloeden.

Als uw website dus links heeft naar onbetrouwbare sites zal dit uw trust-score omlaag brengen. Met onbetrouwbare sites bedoelen we sites die het niet zo nauw nemen met de richtlijnen die Google heeft opgesteld voor webmasters.

Ook als vooral onbetrouwbare sites naar uw site linken zal dit uw 'domain trust' omlaag brengen. Daarom is het van belang dat je zeker enkele links krijgt van een zeer betrouwbare website en hier geldt de meer betrouwbaar, de beter. Een link van wikipedia bv. kan hierin enorm helpen.

Een link echter krijgen van de meest betrouwbare sites is echter zeer moeilijk, bijna onbegonnen werk. Tot die groep van websites behoren: cnn.com, microsoft.com, yahoo.com, google.com, whitehouse.gov, enz. Alle websites die een link van deze top-sites ontvangen, hebben ook een hoge domain trust score, maar wel iets lager. De websites die vervolgens van deze site weer een link ontvangen zullen vervolgens ook een iets lagere domein-trust hebben, enz... Dus elk niveau lager zakt de trust-score.

Realiseer je wel dat als nieuwe website je nooit een hoge domein trust kunt hebben. Er zijn op dat moment immers nog geen links naar die website. Omgekeerd helpt het wel om zelf te linken naar websites met een goede trust-score zoals bv. wikipedia of een top site in je niche.

Ook de domein-informatie heeft een invloed op de trust-score. Iedereen domeinnaam staat geregistreert op naam van een persoon. Als deze persoon nog andere websites bezit die een lage betrouwbaarheid hebben, kan dit een invloed hebben op de trust-score van zijn andere domeinen. Let dus goed op voordat je met een site de 'richtlijnen' van Google gaat overtreden, want dit zou wel eens een effect hebben op al uw andere websites voor een langdurige termijn. Een goede reputatie opbouwen is moeilijk en kost veel tijd, een goede reputatie vernietigen kan zeer snel gaan.Lees ook:

Rating

Geef een Reactie(HTML tags en links worden verwijderd)
Reacties