Wat is domein autoriteit?

Geplaatst door Admin op 15-11-2014 in SEO

Google PageRank wordt berekend door te kijken naar het aantal links dat naar een pagina linken. Des te meer links, des te hoger de PageRank. Ook zal de PageRank hoger worden als de links komen van pagina's die zelf een hogere PageRank hebben. Vroeger was het vooral belangrijk voor websites om een hoge PageRank te hebben om hoog in de zoekresultaten te verschijnen. Tegenwoordig is alles complexer en telt een veel ruimer begrip: domein autoriteit.

Om een hoge autoriteit te hebben die je ook veel links te ontvangen. Maar deze links komen best uit jouw vakgebied van andere gerespecteerde en gerelateerde websites. Stel dat je bv. een website hebt over 'franse wijnen' en je ontvangt enkel links van sites over 'baby voeding'. In dat geval hebben die links niet zoveel waarde, dan wanneer ze ook kwamen van sites die handelen over wijnen.

Niet enkel het aantal links is van belang, ook de diversiteit en het verloop van die links over de tijd heen. Zo is het geloofwaardiger dat je blijvend nieuwe backlinks ontvangt, dan wanneer je alle links op 1 bepaalde dag zou krijgen. Dit is immers eerder een signaal van manipulatie dan dat dit een natuurlijk verloop is.

Als websites een hogere domein autoriteit hebben zullen ze hoger in de zoekopdrachten komen. Ook als ze een nieuwe pagina toevoegen. Een goed voorbeeld hiervan is wikipedia of een grote krantensite zoals nu.nl. Als die een nieuwe pagina toevoegen zal deze direct al hoog ranken zonder dat deze veel backlinks hebben omwille van de 'domain authority'.

Link diversiteit

Bij 'domain authority' is een variatie van de backlinks belangrijk. Als de backlinks van meer verschillende websites komen is dit beter. Bv. Stel dat je 1000 backlinks hebt en die komen allemaal van 1 website of je ze komen van 800 verschillende websites. In dit laatste geval, tellen die backlinks dus veel zwaarder mee.

Ook wordt gekeken naar welke pagina's de links wijzen. Linkt men steeds naar enkel de hoofdpagina of gaan de links naar bijna alle pagina's? In het eerste geval wil dit zeggen dat enkel je hoofdpagina aanbevolen wordt. In het andere geval wil het zeggen dat bijna alle pagina's van een website van hogere kwaliteit zijn. In dat geval is het dan ook normaal dat je een hogere autoriteit bent.

Een laatste belangrijk punt is het trefwoord waarmee de links naar je website wijzen. Ook hier is best zoveel mogelijk diversiteit. Bv. stel dat je een website van een restaurant hebt en er zijn 1000 backlinks. Het zou niet natuurlijk zijn als al deze websites linken met het trefwoord "beste restaurant". Dit zou een signaal zijn van manipulatie. Het is veel beter als hier een natuurlijke verdeling is.Lees ook:

Rating

Geef een Reactie(HTML tags en links worden verwijderd)
Reacties