Breadcrumbs

Geplaatst door Admin op 16-10-2014 in SEO

Breadcrumbs is een manier om de bezoeker een beeld te geven waar hij precies zich bevindt op een hiƫrarchisch opgebouwde website. Zeker bij grotere websites is het handig op de pagina's per categorie te bundelen zodat de gebruikers beter er hun weg in vinden. Het geeft de gebruiker ook een manier om naar de vorige pagina gemakkelijk te navigeren.

Voor deze pagina hebben we ook een breadcrumb: Home > SEO > Wat zijn breadcrumbs?

Je kan duidelijk zien dat dit artikel onder de groep van SEO valt. En de groep SEO is dan weer een onderdeel van de homepage.

Hoe dieper je in de structuur gaat, des te meer breadcrumbs je te zien krijgt. Maar het blijft steeds gemakkelijk om naar de pagina of category hoger in de structuur terug te keren. Breadcrumbs zijn dus echt gebruiksvriendelijk. Let wel op dat je breadcrumbs niet als enige navigatie gebruikt, het is een hulpmiddel, niet je hoofdnavigatie.

Zoekmachine Optimalisatie

Op vlak van SEO bieden breadcrumbs dus de mogelijkheid om de pagina's intern te laten linken naar elkaar. Als intern veel pagina's naar een hogere pagina wijzen, dan zullen zoekmachines dit interpreteren dat deze pagina belangrijer is. Omdat bij een breadcrumbs structuur uit eindelijk alle pagina's naar de homepagina wijzen, kunnen we via deze techniek die pagina extra in de verf zetten.

Het is niet nodig dat de laatste schakel (de pagina zelf) een link naar zich zelf plaatst. Zorg wel dat je constistent bent in het plaatsen van breadcrumbs. Dus op iedere pagina en niet slechts op sommige pagina want dan raakt de bezoeker verward.

Zoekmachines houden van breadcrumbs. Sinds een paar jaren toont Google zelfs de structuur in hun zoekresulaten. Hierdoor valt je website extra op. Het is wel zo dat google niet altijd deze oppakt. Belangrijk is dat je uw breadcrumbs voorziet van rich snippets (microdata, microformats, RDFa) of dat je uw breadcrumb zo hoog mogelijk op de pagina plaatst.Lees ook:

Rating

Geef een Reactie(HTML tags en links worden verwijderd)
Reacties