Populaire Cruises

Geplaatst door Admin op 18-10-2014 in Reizen

Een cruisevakantie is een luxe manier van reizen. Je komt via met een cruise op vele mooie bestemmingen, steden en landen, zondar dat je telkens moet in- en uitchecken bij hotels. Wat de beste routes of bestemmingen zijn is voor iedereen anders en hagt af van je persoonlijke interesse, leeftijd en gezeldschap.

Zoek je liever de zon, strand en eilanden, dan zijn tropische cruises meer je ding. Of ben je meer iemand die houdt van cultuur en steden, dan kan een cruise in de middelandse zee wel iets voor jou zijn. In feite is er voor elk wat wils en wij maakte een lijst met de meeste populaire bestemmingen:

Middellandse Zee

Italië is zeer populair als cruisevakantie langs de Middellandse Zee met steden als Rome en Venetië in het bijzonder. Niet alleen zijn er veel cultuur, ook het eten is er heerlijk. Maar je kan ook aanmeren naar andere lucratieve oorden zoals Franse Rivièra (Monaco en Nice), Barcelona of Athene en de Griekse eilanden. De beste periode is van mei tot september, maar het is er dan wel heel druk.

Caraïben

Een cruisevakantie in de Caraïbische Zee is zeer populair bij de zonnekloppers. Elk Caraïbische eiland geeft je een andere indruk. Ook de natuur is vaak anders dan op andere eilanden. Populaire eilanden zijn Sint-Maarten, Barbados, Curaçao, Aruba, Curaçao, Martinique en Virgn Islands. Maar ook Jamaica en de Puerto Rico worden veel bezocht.

Egypte

Een cruise op de Nijl kan niet ontbreken want het is de ideale mix van zon en cultuur. Je ontdekt de oudheid in Alexandria, de Piramiden van Gizeh, Luxor en andere historische sites. Het weer is er haast heel het jaar zonnig.

Noorwegen

Ben je een natuurliefhebber, dan is een cruise naar Noorwegen iets voor jou. De Noorse fjorde staan garrant voor echt natuurspektakel. Vaar langst Fla, Alseund en Bergen en bewonder het landschap in volle glorie. Deze cruise is vooral geschikt in de zomermaanden wanneer het minder koud is en de dagen extra lang.

Alaska

Ook deze cruise is ideaal voor de natuurliefhebber. Geniet van op je balkon naar de walvissen en adelaars. Het Glacier Bay National Park is ook een unieke ervaring. Je vaart langst gletsjers en hoge bergtoppen en je komt in fotogenieke havens. Het beste doe je deze reis in de zomermaanden van juni tot augustus. Het is er dan ook lang daglicht.

Antarctica

Op zoek naar nog meer avontuur? Dan is Antarctica iets voor je. Je bent er continu omringd door ijs en nog meer ijs. Ontmoet er tussen de ijsberen een pinguïnkolonie. De beste maanden zijn december tot maart omdat het er dan zomer is.Lees ook:

Rating

Geef een Reactie(HTML tags en links worden verwijderd)
Reacties