Rome

Geplaatst door Admin op 09-10-2014 in Citytrips

Heb je zin in een citytrip naar de klassieke oudheid? Voel La Dolce Vita in de hoofdstad van Italië en de Katholieke Kerk. Historische bezienswaardigheden zijn er in overvloed aanwezig die op loopafstand van elkaar zich bevinden, eigenlijk is Rome één groot museum.

Rome is de stad van "La dolce farniente", het heerlijk nietsdoen. Rome is mystiek, sexy en trendy. Hier kan je echt flaneren tussen de fantastische decords, over gezellige piazza's en de mooie stijlvolle mensen. Rome is de stad van Frederico Fellini, Marcello Mastroianni en Sophia Loren.

Geniet van de Italiaanse keuken of een heerlijke espresso in de vele koffiebars die Rome rijk is. Rome bruist als geen ander en moet qua sfeer niet onder doen voor Parijs of Londen behalve dat het intiemer is. Gooi een muntje in de Trevifontein, zodat u deze stad nog eens zult bezoeken.

Leuke oude, romantische hotelletjes vindt u vooral in het oude centrum van de stad. Het nachtleven is in deze wijken vaak ook wat interessanter dan buiten het stadshart.

Bezienswaardigheden

Rome heeft eigenlijk alles wat u als kunstliefhebber, geschiedkundige, pelgrim of stedentripper van een bezoek aan een stad mag verwachten. Attracties en culturele highlights die je niet mag overslaan en echt het bezoeken waard zijn:

Culinair

In de zomer vormen de straten en steegjes van Rome bijna één groot openluchtrestaurant. Men kan hier tot in de late uurtjes genieten van de Italiaanse keuken. Deze is bekent om de eenvoudige smaakvolle mediterrane gerechten zoals pasta's en pizza's. Ook zijn de Italianen koningen in het maken van ijs, koffie en deserts.

Winkelen

Het centrum is knus en gezellig en bevat zowel bekendere grote winkels als kleinere particuliere winkeltjes. De bekendste boulevard is de Via Condotti. Hier zijn er winkels van Versace, Biagotti, Giorgio Armani en andere grote designers.

Uitgaan

Rome is op vlak van uitgaan een trendy stad. Theater, bioscoop, muziekconcerten en vele horecagelegenheden maken Rome tot een moderne hotspot. De wijk Trastevere heeft heel veel bars en uitgaansgelegenheden. Ook is in de zomer de Piazza Navona een trekpleister met zijn vele bars, terrassen en fonteinen.Lees ook:

Rating

Geef een Reactie(HTML tags en links worden verwijderd)
Reacties