Parijs

Geplaatst door Admin op 08-10-2014 in Citytrips

Nergens vind je zoveel cultuur, geschiedenis, gastronomie en romantische plekjes als in Parijs. Het is niet voor niets de best bezochte Europese stad met jaarlijks meer dan 25 miljoen toeristen over de hele wereld. Het is een wereldstad met tevens de charme van een dorp. Elke wijk heeft zijn eigen karakter en decor.

Het icoon en symbool van de stad is de Eiffeltoren waar jaarlijks honderden vrouwen ten huwelijk worden gevraagd. Dit 317 meter hoge bouwwerk moet iedereen eens in zijn leven bezocht hebben. Het is aan te raden de toren in de ochtend te bezoeken want dan zijn de wachtrijen korter en kan je tot het derde platform gaan. Anderszijds biedt de toren je 's avonds een prachtig uitzicht over de lichtstad. Reserveer wel op voorhand een toegangsticket.

Een andere niet te missen wijk is Montmartre, op een heuvel ten noorden van Parijs. Op het pittoreske pleintje dichtbij de Sacré-Coeur vind je talrijke kunstenaars en souvenirwinkels. Er heerst altijd een gezellige sfeer en het uitzicht over de stad in de avond is er magisch.

Parijs kent in feite zoveel bezienswaardigheden dat je ze onmogelijk allemaal kan bezoeken op een weekend. Enkel in het Louvre kan je al dagenlang slenteren en genieten. Het is het grootste museum ter wereld en telt meer dan 200.000 kunstschatten, beeldhouwwerken en schilderijen.

Doorkruis de stad best per metro of met de fiets die je haast overal kunt huren. Een sightseeing tour met de boot op de Seine is een aanrader.

Bezienswaardigheden

Culinair

Parijs kan aanzien worden als gastronomische hoofdstad van de wereld. Er zijn hier ongekend veel eetgelegenheden die tot in de late uurtjes open zijn. De restaurants zijn er in alle soorten en prijsklassen gaande van bistro's tot michelin-sterrenzaken waar je als God in Frankrijk ontvangen zal worden. De Franse keuken staat garant voor lekkere vlees- en visgerechten, alsook heerlijke Franse wijnen.

Winkelen

Parijs is ook de hoofdstad van de mode. Het aanbod aan winkels en trendy boutiques is enorm. Zeker aan te raden is het warenhuis Printemps en de gallerie Lafayette waar je kleding vind van beroemde designers zoals Chanel, Dior, Yves Saint Laurent, Jean Paul Gaultier, enz. Maar ook in de wijk le Marais of vlakbij Place des Vosges vind je leuke winkeltjes. Niet te missen is natuurlijk de Champs-Elysées. Parijs is samen met Londen de winkelstad bij uitstek.

Uitgaan

Zoals in elke wereldstad zijn de uitgangsmogelijkheden uitgebreid. Het hart van de stad klopt 24uur per dag en de nachtclubs genieten wereldfaam. Alles opsommen is dan ook onmogelijk. We raden vooral aan: Moulin Rouge, Buddha Bar, Crazy Horse, Lido, Le Divan du Monde en Barrio Latino. Ook Le Batofar op een lichtboot is niet te missen en de exclusieve Cab club.Lees ook:

Rating

Geef een Reactie(HTML tags en links worden verwijderd)
Reacties