Londen

Geplaatst door Admin op 09-10-2014 in Citytrips

Londen is de hoofdstad van Engeland en eigenlijk één van dé wereldsteden op vele gebieden. Hier moet je niet afvragen wat je wil bezoeken, maar eerder wat je niet wil gaan zien want er is zoveel te doen. In het centrum zijn er het hele jaar veel toeristen aanwezig. Het is echt een bruisende stad.

Londen is een echte multi-etnische metropool zowel op gastronomisch, cultureel, architecturaal, historisch en zelfs op sportief vlak. Op culinair vlak vind je er alles, gaande van traditionele fish and chips in de pubs tot de meest gesofisticeerde gerechten in één van de 42 sterrenzaken.

Londen heeft 7,5 miljoen inwoners en is daarmee één van de grootste steden van Europa. De stad heel ook vele buitenwijken waar iets te beleven valt. In London West End worden er dagelijks grote musicals opgevoerd. Er bestaat echt een traditie in Londen voor het bezoeken van een musical en daarom is het aanbod zo groot. Op elke hoek van de straat zijn verkoopers met toegangkaartjes, vaak niet duurder dan 10 euro.

De buitenwijken van Londen worden wel de onontdekte plekken worden genoemd. Ze zijn gemakkelijk met de bus te bereiken. Zo is er een kunstenaarswijk waar verschillende kunstenaars zich verzamelen. Vooral in de zomermaanden hangt er een speciale sfeer.

Londen heeft karakteristieke hotels die afwijken van de grootschalige, meer toeristische hotels of hostels. De stad staat ook bekend om vele inwoners die een deel van hun huis of hun kamer verhuren.

Bezienswaardigheden

Naast de buitenwijken en de musicals zijn er meer bekende bezienswaardigheden die je gezien moet hebben:

Winkelen

Een citytrip is voor ook een synoniem voor winkelen. Hiervoor is Londen natuurlijk een toplocatie. In Covent Garden vind je veel kleine winkels met een apart aanbod. Op Charing Cross Road zijn er talloze boekwinkels te vinden. Een niet te missen plaats is het warenhuis Harrods. Zeker rond de kerstperiode is Londen een lust voor de shopper.

Uitgaan

Londen is ook een feesttempel oftewel de partystad bij uitstek. De stad zit vol met hippe clubs, pubs en liveoptredens, zeker in Soho. Jongeren over heel de wereld koem speciaal naar Londen om uit de bol te gaan. Nadeel is wel dat je soms er wel lang voor in de rij moet staan maar zo kom je wel op de beste feesten. Pas op, alle uitgaansgelegenheden zijn rookvrij, de meeste pubs sluiten om 11:00 uur en de Cafés om 2:00.

Londen kent ook heel veel bekende discotheken, die meestal tot 6:00 open zijn, met namen zoals Ministry of Sound, The Fabric, Maddox, Pacha London, Corsica Studios en Club Matter.Lees ook:

Rating

Geef een Reactie(HTML tags en links worden verwijderd)
Reacties