Barcelona

Geplaatst door Admin op 20-11-2014 in Citytrips

Barcelona is één van de populairste bestemminngen in Europa omwille van zijn veelzijdigheid. Je hebt er een mooie parken, prachtige stranden, lange winkelstraden en een actief nachtleven. Vooral in de zomer is de stad een grote trekpleister voor vele toeristen die de prachtige gebouwen en kunstwerken bezoeken.

De stad ligt in het noordoosten van Spanje en telt bijna 2.5 miljoen inwoners. Het is de hoofdstad van Catalonië en de tweede stad van Spanje. Wie aan Barcelona denkt, denkt ook aan Antoni Gaudi, Picasso en Miró. Hierdoor heeft Barcelona een erg rijk cultureel aanbod. Ook voel je de geest van deze kunstenaars over heel de stad hangen.

Barcelona kent een aangenaam klimaat in het voor- en najaar. De beste maanden om de stad te bezoeken zijn dan ook mei, juni en september. In de zomer is het er immers erg heet met temperaturen rond de 40 graden. Gelukkig ligt de stad aan de Middelandse Zee en zijn er prachtige stranden aanwezig.

Autorijden in Barcelona is te vermijden. Je verplaatst je best per metro, met de bus of met de fiets. Maar nog beter wandel je over de boulevards en talloze pleinen. Wandel door Las Ramblas. Deze hoofdboulevard loopt van het hart van de stad tot naar de haven en er is veel te beleven.

Bezienswaardigheden

Culinair

De stad is een culinair paradijs. In Barcelona kan je heerlijk eten en drinken in de vele tapasbars, luxeuze restaurants of kleinere eettentjes. Een bezoek aan een tapas restaurant is aan te raden en eigenlijk een verplichting. Je eet hier staande heerlijke hapjes in combinatie met een lekkere Spaanse wijn. Probeer zeker typische specialiteiten zoals pinchos morunos (pittige worst), boquerones, caracoles (slakken), jamon serrano (ham) en verse olijven.

De meeste restaurants zijn zeer laten open, zeker op en rond de Ramblas. Het aantal tapasbars en restaurants is hier ontelbaar. Vergeet in Barcelona niet om een heerlijk paella of zarzuela te proeven. Nergens in de wereld smaken deze zo goed als hier.

Winkelen

Naast de vele bezienswaardigheden is Barcelona ook een prima stad om te shoppen. Bezoek zeker de buurt Passeig de Gràcia waar er veel chique winkels en boutiques zijn. Andere bekende winkelzones zijn de Avenida Diagonal en de zijstraten van de Ramblas met zeker 5 kilometer aan winkels. Alle grote merken vind je hier terug. Ook aan te raden zijn de winkelcentra's: Lilla (Avenida Diagonal), El Bulevard dels Antiquaris en El Bulevard Rosa.Lees ook:

Rating

Geef een Reactie(HTML tags en links worden verwijderd)
Reacties