Begrippen gebruikt in spaarprogramma's

Geplaatst door Admin op 27-09-2014 in Spaarprogramma

Cashback

Als je via een spaarprogramma een product koopt zal je meestal een bepaald percentage van het aankoopbedrag teruggestort zien op je account. Een cash-back kan dus gezien worden als een korting.

Downline

Dit zijn alle referrals (of aangebrachte leden) en daarbij de leden die jouw referrals aangebracht hebben. Bijvoorbeeld. Je hebt 20 leden aangebracht en gemiddeld hebben al deze leden ook 2 leden aangebracht. Dan is de downline 20 + (20*2) = 80 referrals. De downline is belangrijk omdat je meestal een percentage ontvangt van de verdiensten van je referrals. Maar ook deze ontvangen op hun beurt een deel van de ontvangsten van hun referrals, enz. Er ontstaat dus een piramide structuur en je kan wel inbeelden dat dit aardig kan oplopen als je heel wat leden kun aanwerven.

Lead

Dit is een actie die je doet en waarvoor je een vergoeding krijgt. Meestal gaat het om het invullen van enquêtes, het registreren van een account, het inschrijven voor een nieuwsbrief of het bestellen van een brochure of proefartikel.

Paid to click (ptc)

Dit betekent dat je betaald wordt als je ergens op klikt.

Paid to read (ptr)

Deze term wordt vaak gebruikt bij reclame e-mails die je moet lezen en waarvoor je een vergoeding krijgt. De meeste spaarprogamma's sturen dergelijke mails naar hun leden. Meestal bevatten ze echter ook een link waarop je moet klikken om de vergoeding op te strijken.

Punten

De meeste spaarprogramma's werken met punten in plaats van exacte geldbedragen. Deze punten hebben wel meestal een andere naam. Zo heb je clix, goudklompjes, zinns, enz. Deze punten kunnen ingewisseld worden voor geld en meestal leveren ze meer op als je meer punten hebt.

Referral

Een referral is een persoon die zich via jou bij het spaarprogramma heeft aangemeld. Je ontvangt hiervoor een beloning die meestal een vast bedrag is, bv. €1,50 per persoon. Vaak ontvang je ook nog een percentage (bv. 10%) over de verdiensten die het aangebrachte lid verzameld bij het spaarprogramma. Zeer interessant dus.

Referral link

Via deze link kan je nieuwe leden aanbrengen. Deze link is persoonlijk en dus voor ieder lid verschillend. Nieuwe leden moeten altijd via deze link zich aanmelden, anders weet het spaarprogramma niet dat jij ze geworven hebt en loop je inkomsten mis. De referral link kan je doorgeven via e-mail of plaatsen op sociale media zoals facebook of twitter.

Referralwedstrijd

Dit is een wedstrijd waarbij de winnaar de meeste nieuwe leden heeft geworven voor het spaarprogramma binnnen een bepaalde periode. De wedstrijd heeft dus een vaste start- en einddatum en er is veel geld met te verdienen want gemiddeld liggen de hoofdprijzen tussen de 500 en 1000 euro.Lees ook:

Rating

Geef een Reactie(HTML tags en links worden verwijderd)
Reacties