Infographic marketing

Geplaatst door Admin op 13-11-2014 in Marketing

Net zoals in het echte leven telt ook de eerste indruk online. Er zijn tegenwoordig zoveel websites en je moet je onderscheiden van andere websites. Met een infographic kan je een idee, gedachte, een strategie of een hoop data gemakkelijker visualiseren.

Visueel sterke content zoals infographics hebben een aantal voordelen:

Goede infographics kan niet iedereen maken. Dit is het werk van een vakman, een designer. Deze moet natuurlijk wel voldoende informatie krijgen om de infographic te maken.

Om de succesvolle infographic marketing campagne te draaien volg je best het volgend stappenplan:

  1. Focus je eerst op data. Infographics is datavisulisatie per slot van rekening en zonder voldoende data ben je niets. Goede infopgraphics biedt een soort inzicht aan je doelpubliek. Onderzoek ook steeds wat trendy is. Als je aan het dataminen, bedenk dan wat interessant is voor je publiek.

  2. Laat designers met behulp van de aangereikte data een design ontwerpen om een unieke infographic te maken. Wanneer het ontwerp niet uniek is, zal deze veel van zijn glans verliezen. Zorg ook dat de infograghic een aantrekkelijk verhaal of boodschap heeft. Dit versterkt de boodschap.

  3. Verspreid de infographic via zoveel mogelijk marketing kanalen zoals sociale media, persberichten en e-mail marketing. Dit helpt om maximale publiciteit te verwerven.



Lees ook:

Rating

Geef een Reactie



(HTML tags en links worden verwijderd)
Reacties