Persoonlijke lening

Geplaatst door Admin op 04-10-2014 in Lenen

Dit is zoals de naam al doet vermoeden een lening op naam van uw persoon. Het voordeel van deze lening is dat je het geld wat wat je ook wil kunt gebruiken. De kredietverstrekker zal geen vragen stellen over het doel van de lening. Bij deze leningen zijn meestal vaste duidelijk voorwaarden vermeld. Het te lenen bedrag, het rentepercentage en de terugbetalingsvoorwaarden weet je vooraf, hetgeen je voor verrassingen zal besparen.

Waarom een persoonlijke lening?

Je sluit deze lening als je geld nodig hebt om iets aan te kopen met een tamelijk groot bedrag. De meeste mensen hebben niet altijd het nodige pot geld beschikbaar voor bv. de betaling van een trouwfeest, vakantie, keuken of voor onverwachte kosten. Voor deze gevallen, kan een persoonlijke lening je uit de problemen brengen. We overlopen kort enkele gevallen waarvoor men meestal een persoonlijke lening afsluit:

Vakantie

Stress is tegenwoordig zo aanwezig bij ieder van ons zodat je af en toe nood hebben om tot rust te komen. De vakantie is de ideale manier hiervoor en doet deugd voor het lichaam en geest. Maar als je financiële situatie niet al te best is, kan je dit enkel door een persoonlijke lening te nemen.

Je zal je echt niet moeten verantwoorden waarom je graag deze droomreis naar Thailand of Egypte wenst te doen. Kortom, je kan in alle rust vertrekken of je jarenlange droom realiseren.

Bruiloft

Je hebt besloten om te trouwen en je wenst natuurlijk van je trouwdag de mooiste dag van je leven te maken. Op deze dag wil je toch niet dat geld roet in het eten komt gooien. Natuurlijk kost een bruiloft heel wat centen, maar het is toch ook iets echt uniek. Naast je trouwfeest zal je verder nog op huwelijksreis willen. Ook hiervoor moet je genoeg financiële kracht hebben, zoniet kan je een persoonlijke lening afsluiten.

Onverwachte kosten

Soms kan een mens pech hebben in het leven. Een laptop of wasmachine gaat stuk en je moet een nieuwe kopen, je veroorzaakt schade waarvoor je niet verzerkerd bent, je moet een geneeskundige ingreep ondergaan die niet door de ziekteverzekering gedekt wordt, enz...

In al dit soort gevallen, heb je vaak niet de keuze om de kosten uit te stellen en kan enkel een persoonlijke lening redding brengen.

Voor- en nadelen van een persoonlijke lening

Zoals gezegd, heeft een persoonlijke lening het grote voordeel dat de voorwaarden zeer duidelijk zijn. De rente en terugbetalingstermijn zijn precies geweten waardoor je weet hoeveel je elke maand moet aflossen. Dit is een vast bedrag dat niet gevoelig is voor schommelingen op de markt.

Een ander voordeel is dat het geld direct beschikbaar is en dat je geen uitleg moet geven waarom je de lening wenst af te sluiten.

Het nadeel van deze lening is natuurlijk lenen geld kost. Het zal ook doorgaans niet mogelijk zijn voor een vervroegde terugbetaling uit te voeren. Ook geld bijlenen is vaak niet mogelijk. Daarom is het nodig vooraf om een goede planning te maken.Lees ook:

Rating

Geef een Reactie(HTML tags en links worden verwijderd)
Reacties