Lineaire hypotheek

Geplaatst door Admin op 30-07-2015 in Lenen

Dit is eigenlijk de meest eenvoudige hypotheekvorm die er bestaat. Elke periode wordt gedurende de looptijd een vast bedrag afgelost. Die periodes kunnen een maand, kwartaal of jaar zijn. Op deze manier wordt de lening gedurende de hele looptijd lineair afgelost.

Bv. Bij een lineaire hypotheek van €200.000 wordt gedurende 20 jaar zal je elk jaar €10.000 moeten aflossen. Er wordt enkel rente betaalt over de restant schuld. Hierdoor zal het eerste termijnbedrag het hoogst zijn. Daarna daalt het bedrag iedere periode.

Tijdens de looptijd van de hypotheek lost u maandelijks een vast bedrag af. Uw maandelijkse lasten bestaan uit rente en aflossing. Door het aflossen wordt uw belastingvoordeel steeds kleiner, waardoor uw totale maandlasten langzaam dalen.

Wat zijn de voordelen bij een lineaire hypotheek?

Wanneer je snel een kapitaal op wilt bouwen of een schuld wenst af te lossen, is een lineaire hypotheek geschikt. Je weet ook dat je in het begin de grootste lasten moet dragen.

Heeft de lineaire hypotheek ook nadelen?

Omdat je snel aflost, zal je steeds minder rente moeten betalen. Hierdoor profiteer je wel steeds minder van het fiscale voordeel. In het begin is het af te lossen bedrag behoorlijk hoog.

Voor wie is deze hypotheek geschikt?

Een lineaire hypotheek is interessant voor mensen die op termijn hun inkomen zien dalen en snel de hypotheekschuld willen verlagen. Dit zijn meestal mensen met een hoog inkomen bij wie de VUT- of pensioenregeling nadert.Lees ook:

Rating

Geef een Reactie(HTML tags en links worden verwijderd)
Reacties