Hypothecaire lening

Geplaatst door Admin op 04-10-2014 in Lenen

Een hypothecaire lening of hypotheek is een lening om een huis, appartement of bouwgrond te kunnen kopen waarbij het huis of bouwgrond dan als onderpand dient. Waneer je aan je betalingsverplichtingen kunt voldoen, zal dan wel de kredietverstrekker het recht hebben om het huis of bouwgrond te verkopen om zo de resterende schuld af te lossen.

Aan een hypotheek zit meestal een lange looptijd verboden. Looptijden van 20 jaar, 25 jaar of zelfs 30 jaar zijn gebruikelijk. De kredietverlener zal op basis van je inkomen (en eventueel jouw partner) en het totaalbedrag nagaan wat voor jou een ideale looptijd is.

Er moet steeds een balans zijn tussen de waarde van je onderpand en het bedrag van de lening die verstrekt moet worden. Hiervoor wordt er een executie waarde bepaald. Dit is het bedrag dat de kredietverlener verwacht te kunnen ontvangen als hij gedwongen tot een verkoop moet overgaan.

Meestal kan je 125% lenen van de executiewaarde. Bijvoorbeeld, als men denkt dat een woning altijd voor 200.000 euro verkocht kan worden, dan zal je tot 250.000 kunnen lenen.

Omdat het om zeer grote bedragen gaat, raden we iedereen aan om een persoonlijk advies in te winnen bij een hypotheekadviseur.Lees ook:

Rating

Geef een Reactie(HTML tags en links worden verwijderd)
Reacties