Hybride hypotheek

Geplaatst door Admin op 06-07-2015 in Lenen

Vindt u het leuk om regelmatig de beursen te analyseren en daarmee uw voordeel te kunnen doen. Dan is deze hypotheek echt iets voor jou.

Een hybride hypotheek is een combinatie van een spaarhypotheek en beleggingshypotheek waarbij u de mogelijkheid krijgt om, afhankelijk van de beleggingsmarkt te kunnen wisselen tussen sparen en beleggen.

Verwacht je een slechte beursperiode dan spaar je en andersom beleg je in fondsen of aandelen. Tijdens de looptijd betaal je rente en een premie. Afhankelijk van het beursklimaat beslisje of deze premie wordt belegd of wordt gestort op de spaarhypotheekrekening.

Waarom een hybride hypotheek nemen?

Met dit krediet heb je grote flexibiliteit. Je kan per inleg bepalen wat je wil doen. Wil je sparen, dan spaar je. Wilt je beleggen, dan beleg je. Maar let op, het gaat hier steeds om de inleg die u nog moet doen.

Het switchen van het gehele kapitaal ligt meestal moeilijker, maar dit verschilt per aanbieder.

Wat zijn de nadelen van deze hypotheek?

Een nadeel van een hybride hypotheek is de bewerkelijkheid. Je dient ook heel wat kennis te hebben van sparen en beleggen. En je moet goed de economische vooruitzichten kunnen inschatten. Je moet beslissingen soms nemen op een korte termijn gebaseerd zijn, terwijl uw hypotheek een lange termijn aangelegenheid is.

Voor wie past de hybride hypotheek het best?

De hybride hypotheek is geschikt wanneer je gek bent van beleggen, maar ook realistisch genoeg bent om te zien dat het ook weleens minder kan gaan op de beurs. Op dat moment moet je een switch maken naar sparen, want dat biedt u dan meer zekerheid. Sparen is dan wel veiliger, maar kan tevens tot lagere rendementen zorden wanneer de beurskoersen plots omhoog schieten.

Wij bevelen een hybride hypotheek enkel aan voor iets hoger opgeleiden met een goed financieel toekomstperspectief. Je wordt met geconfronteerd met bonussen en boeterentes en de constructies en voorwaarden kunnen behoorlijk ingewikkeld zijn.Lees ook:

Rating

Geef een Reactie(HTML tags en links worden verwijderd)
Reacties