Doorlopend Krediet

Geplaatst door Admin op 11-08-2015 in Lenen

Een doorlopend krediet is een flexibel krediet dat gezien kan worden als een financiële reserve die voortdurend tot uw beschikking staat. Door middel van een financieringsaanvraag kan je aangeven over welke limiet je kunnen beschikken.

Binnen de limiet heb je geheel de vrije hand want er is steeds de mogelijkheid om geld op te nemen tot aan de limiet. Je kan boetevrij het krediet inlossen om de looptijd te verkorten of om bv. een reserve op te bouwen die je nadien eventueel kan gebruiken.

Door de eenvoudige en flexibele opzet van inlossing en opname zal de rente, alsook het aflossingsdeel, per maand wel verschillend zijn. Maar er is zelfs de mogelijkheid om enkel rente te betalen waarbij looptijd onbepaald is.

De maandtermijnen kunnen beperkt worden tot 1%, 1,5% of 2% van de kredietlimiet. Als je bv. € 10.000 leent met een maandtermijn van 1,5% van de limiet, dan betaal je per maand een vast bedrag van €150 aan rente en aflossing. Het rentegedeelte wordt bepaald door het gemiddelde werkelijke saldo van de afgelopen maand. Het aflossingsgedeelte is het verschil tussen de maandtermijn en het in rekening gebrachte rentebedrag.

De theoretische looptijd van het krediet is onder andere afhankelijk van het entepercentage en gekozen opties voor de bescherming van uw krediet. Deze hypotheek is bedoeld wanneer op voorhand niet bekend is hoeveel uitgaven men heeft. Zeker als je tijdelijk nood hebt aan financiële middelen.

Voordelen van een doorlopend krediet

De afgeloste bedragen kan je weer eenvoudig opnemen. Je mag boetevrij aflossen en de rente is relatief laag. Het is dus een zeer flexibel systeem dat vaak door handelaars gebruikt worden.

Nadelen van dit krediet

Doordat je de afgeloste bedragen ook weer boetevrij mag opnemen is de looptijd moeilijk vast te stellen. Vaak is de rente hoger dan bij andere hypotheken of kredieten.Lees ook:

Rating

Geef een Reactie(HTML tags en links worden verwijderd)
Reacties