Autolening

Geplaatst door Admin op 04-10-2014 in Lenen

Een autolening is een lening waarbij je geld leent om een auto te kopen. Het is een vorm van een persoonlijke lening. Een autolening laat je toen om je droomauto te kunnen kopen zodat de financiering ervan mogelijk wordt.

Bij het afsluiten van een autolening zal men uitrekenen wat de kosten per maand zullen zijn zodat je niet voor verrassingen komt te staan. We geven een voorbeeld:

Je hebt na lang wikken en wegen besloten een bepaalde auto te kopen waarvan het aankoopbedrag rond de €20.000 ligt, maar je hebt dit geld echter niet. Als je besluit dit volledige bedrag te lenen over een termijn van 60 maanden, zal je ongeveer een €333 maandelijks moeten aflossen.

Hier komen nog wel de rentenkosten bovenop. Door het grote aantal kredietverstrekkers valt de rente echter mee en zal je ongeveer €350 per maand moeten aflossen om met een spiksplinternieuwe te kunnen rondrijden.

Waarom een autolening nemen?

Een auto is zeer belangrijk in onze huidige maatschappij. Hij is niet alleen een statussymbool, hij is ook bijna onmisbaar geworden. Maar een mooie auto is wel een duur product. Met behulp van een autolening is hij gelukkig weer niet onbetaalbaar.

Een autolening is vergelijkbaar met een persoonlijke lening, maar is iets gunstigere voorwaarden zodat je de auto kunt aanschaffen die je op het oog hebt. De meeste kredietverstrekkers bieden specifieke leningen aan die bedoeld zijn om precies een auto aan te kopen.

De leningsvoorwaarden zijn meestal zeer duidelijk. Het rentepercentage waartegen geleend wordt, alsmede de terugbetalingstermijnen zijn vooraf overeengekomen. Daardoor weet je altijd waar je aan toe bent. Je krijgt ook per direct het nodige geldbedrag.

Een bijkomend voordeel is dat schommelingen op de geldmarkt zelden een invloed hebben op uw rentekosten.

Kijk en vergelijk

Zoals hierboven als gezegd, er zijn heel wat spelers op de markt die je een financiering kunnen aanbieden. Kijk daarom goed rond en vergelijk. Je zal zien dat er behoorlijke verschillen bestaan op vlak van rentepercentages. Maar ook de voorwaarde om te lenen kunnen aardig verschillen. Informeer daarom altijd erna en lees de kleine lettertjes.Lees ook:

Rating

Geef een Reactie(HTML tags en links worden verwijderd)
Reacties