Welke soorten hosting bestaan er?

Geplaatst door Admin op 07-10-2014 in Hosting

Er bestaan verschillende hostingsvormen die allemaal hun eigen prijsklasse en specifieke kenmerken hebben. Bij het kiezen van een gepaste hosting, moet je jezelf de vraag stellen hoe belangrijk de website voor je is, alsook de veiligheid ervan en de snelheid waarmee je website bereikt kan worden.

Gratis Web Hosting

Het is mogelijk om uw website op gratis hosting te plaatsen. Gratis is in feite niet echt gratis wat er zal advertenties geplaatst worden boven elke pagina. Dit is dus niet interessant voor als je een belangrijke website draait, en zeker niet een commerciƫle website. Een bijkomend nadeel is dat gratis hosting dikwijls op trage servers draaien die ook nog eens overbelast zijn.

Bijkomend kan de veiligheid van de data niet altijd zo betrouwbaar bij gratis hosting en ontbreekt meestal een customer support. Niet echt aan te raden dus.

Shared Hosting

Dit is een veel voorkomende vorm van webhosting en je kan tegen een relatief lage prijs hosting bekomen. Via een maandelijkse vergoeding huur je in dat geval een klein deel van een server. De prijs is afhankelijk van de gewenste schijfruimte en bandbreedte.

Bij een zeer goedkope shared hosting zullen er veel websites echter op 1 server draaien, hetgeen natuurlijk ten koste van de snelheid gaat. Ook zijn de mogelijkheden maar beperkt. Zo kan je zelf niet bepalen welke database of script software er op de server draait. Je kan ook de server instellingen niet wijzigen.

Ook kan de betrouwbaarheid van de server eronder lijden. Zo is het mogelijk dat als bv. 1 bepaalde website een groot deel van prestaties van de cpu of harde schijft begint op te eisen, dat dan alle andere websites op die server eronder gaan lijden.

Besef dus dat niet altijd de goedkoopste shared hosting de beste keuze is. Een shared hosting kan gebruikt worden voor kleinere websites, alsook minder belangrijke sites.

Virtual hosting of VPS

VPS staat voor Virtual Private Server. Ook hier wordt de server gedeelt met andere partijen, maar heeft uw wel de volledige controle over uw deel van de server zonder dat je de andere delen kunt storen (of verstoord door geraken). Bv. je krijgt 20% van een server, hetgeen betekent dat je 20% van de CPU en 20% van het harddisk verkeer toegewezen krijgt.

Dit is dus een veel veiligere oplossing dan een shared hosting. Bovendien krijg je nu ook de mogelijkheid om de server-instellingen aan te passen. Je kan beslissen of je andere script-software wenst. Dit is mogelijk net omdat je afgeschermd bent van de andere huurders van de server.

VPS is ideaal voor een commerciƫle website, alsook voor middelgrote websites.

Dedicated hosting

Bij een dedicated hosting beheer jij een volledige server. Je moet de server dus met niemand delen en je hebt er de volledige controle over. Je bepaalt welke database of script software erop draait. Omdat de server niet gedeeld wordt, is dit ook de veiligste oplossing.

Dit type hosting wordt vaak gebruikt vaak gebruikt voor grote belangrijke websites, alsook voor resellers, die dan op hun beurt telkens een deel van de server gaan verder verhuren. Ook bedrijven voor bedrijven die een groot aantal servers hebben, is een dedicated server een goede keuze.

Co-located hosting

In dit geval ben je zelf eigenaar van een server en wordt het toestel ergens in een technische ruimte van een hostingprovider geplaatst. Deze afgeschermde ruimte is immers beveiligd en voorien van back-up stroomvoorzieningen. Je huurt dus niet een server, maar ruimte in het serverpark. Je betaalt dan voor oa. het stroomgebruik, enz.Lees ook:

Rating

Geef een Reactie(HTML tags en links worden verwijderd)
Reacties