Domeinnaam advies

Geplaatst door Admin op 09-10-2014 in Domeinnaam

De juiste domeinnaam is belangrijker dan je denkt. Een goede domeinnaam kan het verschil maken tussen succes en verlies. Kies als het mogelijk is een gemakkelijke naam die iedereen kan onthouden. Hij zou goed moeten klinken, kort zijn en toch informatief.

Korte domeinnamen zijn gemakkelijker te houden en ook handiger voor uw e-mail. Als dit niet mogelijk is, kan je een bijkomende domeinnaam nemen puur en alleen voor je e-mails. Deze kan je ook laten doorverwijzen naar de normale domeinnaam zodat dit voor zoekmachines geen dubbele content opleverd.

Kies ook altijd een goede domeinnaam extensie. Als je bedrijf zich richt op een nationaal publiek, dan kies je best de extensie van het land (.nl of .be). Als je een internationaal publiek echter hebt, moet je ook een desbetreffende extensie nemen zoals .com, .org of .net. Je kan ook meerdere extensies registeren als ze vrij zijn.

Zoekmachines

Als de gewenste zoekterm in de domeinnaam voorkomt zal je beter scoren bij de zoekmachines. Achterhaal daarom het hoofdzoekwoord en verwerk dat in je domeinnaam. Verhuur je bv. auto's samen met je broer en heet je bedrijf "Janssens", dan kan je beter "janssensautoverhuur.com" nemen ipv "gebroedersjanssens.com".

Zoekmachines houden ook rekening met de leeftijd van de domeinnaam. Oudere domeinen scoren meestal beter omdat die genieten van autoriteit dan vers geregistreerde domeinen. Daarom kan het nuttig zijn om een goede domeinnaam te kopen als dit kan.Lees ook:

Rating

Geef een Reactie(HTML tags en links worden verwijderd)
Reacties