Spionage gadgets

Geplaatst door Admin op 10-10-2014 in Gadgets

Spion gadgets is een verzamelnaam voor alle electronische apparatuur die als doel hebben om te spioneren. Ze worden steeds toegankelijker voor de gewone mens. Iedereen kan tegenwoordig dus als spion aan de slag. Meestal wil men erachter komen of de partner wel echt trouw is. Soms wil een bedrijfsleider onderzoeken of zijn personeel wel te vertrouwen is. Er zijn ook mensen die gewoon willen spioneren voor de fun.

Er zijn verschillende manieren hoe je aan spionage kan doen en hier horen vanzelfsprekend telkens ook verschillende gadgets bij:

Observatie

Omdat zien het sterkste zintuig is, is het bekijken van andere mensen dan ook de meest populaire spionage techniek momenteel. Camera's worden steeds kleiner waardoor het dan ook steeds makkelijker is om ze ongezien ergens te plaatsen of te verbergen. Het bespioneren van mensen kan tegenwoordig ook via een knoop in je jas of hemd.

Tegenwoordig kun je ook nachtkijkers en infrarood camarda's verkrijgen via het internet. Hiermee kan je dus ook je doelen 's nachts observeren.

Afluisteren

Afluisteren is misschien wel de oudste spionage techniek. Soms wil je graag weten hoe mensen over je denken. Hiervoor plaats je een microfoontje op een onzichtbare plek (lampenkap, achter een stoelpoot, onder de tafel, enz. Er zijn ook gadges zoals pennen, rekenmachines, horloges waarin microfoontjes zijn verwerkt.

Er bestaan ook richtmicrofoons waarbij je kan afluisteren op afstand. Bij gunstige omstandigheden kunnen ze zelfs op fluisterniveau gesprekken registreren.

Volgen

Het volgen van iemand kan je tegenwoordig op afstand uitvoeren met behulp van een GPS die je alle locaties doorseint. De GPS houdt ook de tijden bij waardoor je niet enkel weet waar iemand is geweest, maar ook hoe lang. Er zijn tracking systemen die hun informatie doorsturen naar een gsm, andere bewaren de data op een USB-stick.

Mobiele Spionage

Onze mobiele telefoon wordt steeds belangrijker. Hierin staat heel wat persoonlijke informatie opgeslagen zoals smsjes en Whatsapp-berichten, maar ook telefoongesprekken worden er gevoerd. Verdenk jij je partner van vreemd te gaan? Installeer dan een programma op zijn of haar telefoon waarmee je alles in de gaten kunt houden.Lees ook:

Rating

Geef een Reactie(HTML tags en links worden verwijderd)
Reacties