Google Chromecast

Geplaatst door Admin op 15-11-2014 in Gadgets

Met de Chromecast van Google stream je video's, muziek, foto's of webpagina's vanaf je PC, tablet of smartphone naar je TV. Het toestel kost slechts 35 euro en werkt via WIFI. Het is multiplatform en laat je zowel lokale als online media streamen.

De Chromecast ziet eruit als een USB-stick en past in de HDMI-poort van je televisietoestel. Aan de achterzijde is er een reset-knop en een micro-usb-poort die nodig is voor de stroomvoorziening van het toestel. Er is ook een HDMI-verlengkabel om je stick te verplaatsen naar een locatie waar het WIFI-signaal beter is. Belangrijk is wel dat je een goede WIFI verbinding hebt, want anders kan het beeld af en toe haperen. Soms is het nodig om je router te herpositioneren.

De stick draait op een combinatie van Android en Chrome OS. Er kan verbinding gemaakt worden met Android, Mac en Windows. Nadat je de Chromecast-knop gedrukt hebt, begint de stream (Netflix, Youtube-video's, Google Play Music, enz...) al na enkele seconden te spelen. Een speciale afstandsbediening is niet nodig, maar je bedient de chromecast met je smartphone, tablet of laptop waarop je een app installeert.

Je kan ook Chrometabbladen streamen waardoor je via je TV op het internet kan surfen. Dit is handig wanneer je programma's wil herbekijken via websites zoals Uitzending Gemist, Vimeo, HBO of andere diensten.

Je kan ook lokale content streamen door deze naar je Chrome-browser te slepen en via extensies naar de Chromecast te streamen. Dit is helaas wel een omslachtige manier, maar Google heeft aangegeven hier iets aan te doen.

De Chromecast is een echt sucess aan het worden. Er bestaan al meer dan 10.000 apps die Chromecast ondersteuning aanbieden. Ook werd de cast-knop dit jaar al meer dan 750 miljoen keer ingedrukt.Lees ook:

Rating

Geef een Reactie(HTML tags en links worden verwijderd)
Reacties