Voorbereiding website

Geplaatst door Admin op 15-10-2014 in Eigen Website

Tegenwoordig is het maken van een website een stuk eenvoudiger door allerlei platformen zoals Wordpress, Tumbler of Joomla. Hierdoor heb je geen technische kennis meer nodig over HTML, CSS, Javascript of PHP en dit scheelt enorm. Een succesvolle website daarentegen opzetten is wel een pak moeilijker. Hiervoor moet je een goed plan hebben.

Allereerst moet je weten over welk onderwerp je website zal draaien. Zeker als je er geld met wil verdienen is het ook van belang om in te schatten of hier een markt voor is, want als er geen vraag naar is, dan zal de kans klein zijn dat je voldoende bezoekers zult krijgen. Is de vraag zeer groot naar een product of dienst, dan bestaat er de kans dat er al heel wat concurrenten een website erover hebben.

Google's Keyword tool

Om erachter te komen of een bepaald thema of onderwerp populair is, kunnen we gebruik maken van de keyword tool (adWords) van Google. Deze laat ons weten hoe vaak een bepaald trefwoord maandelijks wordt ingevoerd bij de zoekmachine van Google. Ook leert de tool ons alle trefwoorden kennen die verband houden met het onderwerp, een schat aan informatie dus.

Als beginners raden we nooit aan om een site op te zetten over een zeer populair thema of product. Je hebt dan nog niet de kennis en ervaring om op te boksen tegen de specialisten en zal dan ook ontmoedigd geraken. Kies daarom eerder voor een product uit de niche wereld.

Als er weinig websites zijn over een onderwerp en er toch best wat naar gezocht wordt, is de kans best groot dat je snel hoog in de zoekresultaten zult voorkomen. Je kan dan al een beeld vormen over hoeveel bezoekers je maandelijks gaat krijgen, alsook hoeveel omzet dit gaat opleveren (als je alles goed doet tenminste).

Wees origineel

Op het internet is er over elke onderwerp al heel wat informatie te vinden. Het is dus van belang dat jij iets kunt aanbieden wat iemand anders nog niet heeft. Ga daarom eerst een kijkje nemen naar je concurrenten en zien wat ze brengen en vooral wat ze nog niet brengen of aanbieden.

Zorg ook altijd dat je content (dit is de inhoud van je website, meestal teksten) uniek is. Zoekmachines houden er niet van als je teksten gaat overnemen van andere websites die al langer voor jou bestaan. Ze zullen je in dat geval minder bezoekers sturen.

Zoek een goede domeinnaam

Eens je beslist hebt over het onderwerp van je website, moet je natuurlijk op zoek gaan om een juiste internet domeinnaam te registeren. Probeer een korte naam te vinden, waarin het belangrijkste trefwoord van je website zit. Bv. Je wil een website over aquarium vissen dan zou aquarium.com een goede naam zijn. Veel kans echter dat deze naam niet meer vrij is, in dat geval probeer je aquariumvissen.com of aquarium-vissen.com, enz.Lees ook:

Rating

Geef een Reactie(HTML tags en links worden verwijderd)
Reacties