Geld verdienen met bloggen

Geplaatst door Admin op 18-11-2014 in Eigen Website

Met bloggen kan je geld verdienen, zeker als uw blog handelt over een onderwerp waarvoor je veel passie koestert. Laat de wereld je kennis weten en help hen met interessante tips, nieuws, informatie en aanbiedingen.

Het principe is dus eenvoudig. Je schrijft interessante artikels vol met waardevolle informatie waarop bezoekers afkomen. Hierdoor win je vertrouwen en ontvang je ook een autoriteit over het onderwerp. Bedrijven die producten of diensten verkopen die met het onderwerp te maken hebben zullen vervolgens graag betalen voor verkapte advertenties (advertorials) die je plaatst, maar ook voor links naar hun websites (affiliate marketing). Ook kan je natuurlijk gewone adSense advertenties op je blog plaatsen.

Alles draait bij het bloggen om zoveel mogelijk bezoekers of volgers te krijgen. Des te beter uw content is, des te meer kans het is dat uw blog populair gaat worden. Wees ook steeds origineel. Het heeft geen zin om te schrijven over zaken die al op elke andere blog behandeld zijn. Ook scoor je met humor en een grafisch mooie website of interface.

Het schrijven van reviews over producten of diensten is erg in trek. Som de mogelijkheden op, de voor- en nadelen, alternatieven en mogelijke toepassingen. Probeer wel kritisch en grondig te zijn, want anders heeft de lezer er weinig aan. Anders lijkt je review eerder een reclame blok waarbij enige objectiviteit zoek is. Bij het blog geldt de basisregel: des te meer tijd je erin stopt, des te meer je eruit zult halen. Dit is geen verhaal dat je op 1-2-3 opzet en dat direct hoog zal schoren.

Voor je een artikel online plaatst moet je altijd jezelf de vraag stellen: heb ik iets aan dit artikel of niet? Want als het artikel geen nut heeft voor jezelf, waarom zou het dan interessant zijn voor je lezers. Breng daarom steeds waardevolle informatie.

Opzetten van een blog

Een blog opzetten is tegenwoordig kinderspel omdat er diverse goede platformen zijn waarbij je weinig tot geen technische kennis nodig hebt. Enkele bekende voorbeelden zijn:

Op deze sites kan je gratis binnen enkele minuten uw blog starten. Het is zelfs niet nodig om een eigen domeinnaam of hosting te hebben. Denk je echter wel serieus aan het werk te gaan, dan is een eigen domeinnaam wel een noodzaak. Ook raden we je aan om een apart theme of style te kiezen (of te kopen). Zo krijgt je blog een uniek uiterlijk.

Het is ook mogelijk om aan guestbloggen te doen. Hierbij ga je dan artikels schrijven voor andere blogs. Dit heeft als voordeel dat je bekendheid op kan doen en ook goede relaties maakt met collega bloggers. Dit laat je ook toe om gemakkelijker backlinks te krijgen naar jouw eigen website.Lees ook:

Rating

Geef een Reactie(HTML tags en links worden verwijderd)
Reacties