Geld verdienen met Google adSense

Geplaatst door Admin op 27-09-2014 in Eigen Website

Google adsense is een goede optie om geld te verdienen als je eigenaar bent van een website omwille van het gebruikersgemak. Google selecteert namelijk voor jou welke de best mogelijke advertenties zijn. Dit door rekening te houden wat er op jouw website staat, alsook met de geschiedenis van de bezoeker.

Een bijkomend voordeel is dat Google adsense zo groot is dat de advertenties altijd online staan, 24/24 en 7 op 7. Er zijn heel wat mensen die passief geld verdienen met Adsense. De bedragen kunnen zelfs oplopen tot enkele duizenden euro's per maand.

Hoe werkt Google Adsense?

Nadat je jezelf aanmeld hebt bij Google adsense, kan je een nieuw advertentieblok maken door de vorm van de advertentie te selecteren, alsook het kleurenschema. Nu geeft Google je een HTML en stukje javascript code die je op de gewenste plek op je website moet plakken. Op die plaats zal de advertenties getoond worden.

Google Ads op je website plaatsen is echter niet genoeg, je moet bezoekers moeten wel nog op de advertenties klikken waardoor jij geld gaat verdienen.

Het is echter wel verboden om op je eigen advertenties te klikken. Google controleert dit enorm streng en zal jou zelfs levenslang bannen wat enorme gevolgen voor je kan hebben. Doe dit dus nooit!

Een betere manier is zorgen dat je website populair is en veel bezoekers trekt. Dit doe je best door interessante inhoud op je site te plaatsen. Schrijf regelmatig nieuwe artikels die jouw bezoekers echt boeiend vinden. Dan blijven ze namelijk niet alleen langer op je website, ze zullen ook meer geneigd zijn om terug te komen naar je website.

Het is verder ook belangrijk dat je website geoptimaliseerd is voor zoekmachines. Dit doe je door de voornamste zoektermen in je site op te nemen. Een ander belangrijk punt is dat je moet zorgen dat andere websites een link plaatsen naar jouw website.

Hoeveel levert Adsense nu werkelijk op?

De opbrengsten verschillen enorm. Dit hangt af van het vakgebied waarin jou website zich bevindt. Hoe populairder dit is, hoe meer geld je zal ontvangen voor iedere klik. Dit komt omdat er meer adverteerders dan willen adverteren en dit jaagt de prijs omhoog.

Ik ken heel wat mensen die voltijds leven van de opbrengsten van Google Adsense. Echter hiervoor zal je wel heel veel bezoekers naar je website moeten krijgen. Meestal hebben dergelijke webmasters ook meerdere websites of projecten opgezet.Lees ook:

Rating

Geef een Reactie(HTML tags en links worden verwijderd)
Reacties