De ontvanger

Geplaatst door Admin op 05-10-2014 in DigitaleTV

Dit toestel zorgt ervoor dat je digitale TV kan bekijken op je TV. Het decodeert en ontgrendeld de signalen zodat je TV ze kan ontvangen. Vaak wordt deze ontvanger zowel verboden aan uw distributie als aan het internet.

Deze ontvanger zorgt dus dat je beelden in HD kunt bekijken, toch wanneer de zenders deze in HD uitzenden.

Om digitale televisie te ontvangen op een analoog televisietoestel heb je ook een decoder nodig die het digitale signaal omzet in een analoog signaal dat je via de scart-aansluiting naar de analoge televisie stuurt.

Verder is een decoder nodig als het digitale televisietoestel niet beschikt over een ingebouwde ontvanger van het juiste type. Dit komt vooral voor bij kabel- en satellietontvangst. De decoder stuurt dan het digitale signaal via een HDMI aansluiting naar je digitale TV.

De kostprijs van een digitale TV ontvanger is afhankelijk van de provider waarbij u digitale TV neemt. Sommige providers verhuren uitsluitend, terwijl andere de klant laten kiezen of de ontvanger al of niet aan te kopen. Wanneer je je ontvanger huurt zal dit meestal op termijn wel duurder uitvallen.

Tegenwoordig zijn de moderne TV's uitgerust met een ingebouwde digitale TV ontvanger. In dat geval moet je geen externe ontvanger installeren, hetgeen een groot voordeel is.Lees ook:

Rating

Geef een Reactie(HTML tags en links worden verwijderd)
Reacties