De ProPoints

Geplaatst door Admin op 02-10-2014 in Weight Watchers

Propoints zijn de manier van Weight Watchers om de caloriewaarde van een maaltijd om te zetten in een aantal punten. Zolang je niet boven je maximum punten gaat, ga je normaal gezien gezond afvallen. De bedoeling is dat je op deze manier elke week 1 kilo kan afvallen.

Wanneer je lid wordt van Weight Watchers wordt dit maximum punten, dat je dus dagelijks maximaal mag verbruiken, voor jou berekent. Dit is voor iedere persoon anders. Dit hangt af van of je een man of een vrouw bent, maar ook van je leeftijd. Ook is het van belang hoeveel je huidige gewicht en lengte bedraagt. Ten slotte wordt er rekening gehouden met hoeveel je beweegt op een dag, m.a.w. calorie├źn verbruikt. Heb je bv. een job waarbij je fysiek zware arbeid moet uitvoeren, dan zal je ook dagelijks meer ProPoints mogen gebruiken.

Hoe berekent men de proPoints van ieder produkt?

Aan de meeste voedingsmiddelen worden Propoints waardes gegeven naar verhouding van de eiwitten, vetten, koolhydraten en vezels die erin zitten. Er wordt dus niet gekeken naar de calorie├źn die erin zitten.

De meeste groenten en fruit tellen 0 punten, m.a.w. je mag ze onbeperkt eten want je gebruikt immers geen ProPoints ermee. Toch zijn er enkele uitzonderingen zoals bv. bananen.

Dagbudget en weekbudget

Je krijgt een dagbudget en er wordt geadviseerd om dit aantal punten te gebruiken, want te weinig eten is ook niet goed. Met een crashdieet lijk je op de weegschaal wel vooruitgang te maken, maar op langere termijn heeft dit meer nadelen van voordelen. De punten onder je dagbudget mag je trouwens niet meenemen naar een volgende dag.

Hiernaast is er ook een weekbudget en dit is dus het aantal punten dat je gedurende de hele week mag gebruiken. Voor deze som mag je wel puten opsparen zodat je op het einde van de week eens even lekker mag gaan eten of zelfs kunt genieten van een pak frieten of een hamburger.

Het weekbudget moet echter niet gebruikt worden. Hoe minder je gebruikt van het weekbudget, hoe meer je zal afvallen.Lees ook:

Rating

Geef een Reactie(HTML tags en links worden verwijderd)
Reacties