Soepdieet

Geplaatst door Admin op 02-10-2014 in Dieet

Het is een kort, maar krachtig dieet. Bij een soepdieet ga je een week lang alleen maar soep eten. Je mag dit dieet ook zo lang volhouden als je wenst, als je tussen door maar een paar dagen normaal eet. Je mag het dieet niet aan één stuk doordoen.

Omdat soep een lage voedingswaarde heeft kan het enorm helpen om te vermageren. Een week enkel maar soep eten zal je doen afvallen. Er zijn verschillende soepen die caloriearm zijn en ervoor zorgen dat je meer vet gaat verbranden. Soep mag je dan ook zoveel eten als je wil. Zeker als de groenten niet volledig gemixt zijn, zal dit zorgen voor nog meer gewichtsverlies. Je maag heeft namelijk energie nodig om de groenten te verwerken, terwijl bij gemixte groenten dit net iets minder is.

Het dieet is heel geschikt voor als je een paar kilo wilt afvallen. Bovendien zal het ook je lichaam zuiveren. Het is ideaal om net voor je vakantie dit even te proberen zodat je kan stralen in je badpak. Maar ook voor andere blijft het soepdieet een goede keuzen omdat het zo gezond is.

Er wordt gezegd dat je met een soepdieet wel 4 tot 6 kilo in een week kunt verliezen. Dit is bijzonder veel en mede hierdoor, is het niet aan geraden het continu te doen. Echter als je het maar 7 dagen doet, zijn er geen negatieve gevolgen voor je gezondheid.

Als je toch wenst meerdere weken voor een soepdieet te gaan, dan moet je minstens 2 dagen tussendoor normaal eten. Je mag dan zelfs zondigen. De reden hiervoor is dat in soep er niet heel veel mineralen zitten die we anders te veel gaan missen.

Een grote troefkaart van dit dieet is dat de meeste deelnemers erin slagen het uit te voeren. Zeven dagen zijn immers snel voorbij. Een ander voordeel is dat het maken van soep niet moeilijk is. Iedereen kan dit want je kan er weinig fout met doen.

Richtlijnen voor het dieet

Het is dus een kort en krachtig dieet. En het is echt belangrijk dat je gedurende die korte tijd niet zondigt want dit ontregelt namelijk het hele vetverbrandingsproces waardoor het dieet aan effect verliest.

Je tijdens een soepdieet mag zeker geen brood, alcohol, koolzuurhoudende dranken zoals frisdranken nuttigen, maar drink bronwater, thee, zwarte suiker (zonder suiker), bessensap of magere melk. Omdat het dieet maar 1 week duurt moet dit zeker vol te houden zijn.

Keuze aan soepen

Omdat een soepdieet natuurlijk ééntonig is, verkiezen de meeste deelnemers om dagelijks een andere verse soep te maken. Kies wel steeds voor een caloriearme soep, m.a.w. geen kippensoep of een soep met veel room. In bijna elk receptenboek staat het vol met allerlei recepten. Er bestaan zelfs speciale boeken over. Bv. de soepkalender van Anya van Wetering waarin 365 verschillende soepen staan zodat je maar uit te kiezen hebt.

Besluit

Het dieet is een gemakkelijke manier om enkele overtollige kilo's kwijt ge geraken. Er zijn haast geen negatieve gevolgen aan dit dieet als je het slechts 7 dagen lang volgt. Het dieet is geschikt voor iedereen en ook haalbaar voor bijna iedereen. Wij raden het dan ook sterk aan.Lees ook:

Rating

Geef een Reactie(HTML tags en links worden verwijderd)
Reacties