Proteïnedieet

Geplaatst door Admin op 02-10-2014 in Dieet

Met dit eiwitdieet eet je veel proteïnen en weinig koolhydraten in de hoop om lichaamsvet kwijt geraken en toch je spieren te behouden. Tijdens dit dieet is het zeer belangrijk om alle producten te vermijden met een hoog percentage verzadigde vetten en je te concentreren op mager vlees, zuivel en eieren. De laatste jaren is proteïnedieet of eiwitdieet zeer populair geworden om snel af te vallen.

Bijkomend voordeel is dat je bij dit dieet geen hongergevoel hebt waardoor het redelijk makkelijk uit te voeren valt.

De voordelen van het proteïnedieet:

Om goede resultaten te behalen moet je de regels wel strikt volgen. Een kuur van 1-3 weken kan zorgen voor een gewichtsverlies van 2 tot 3 kilo per week. Zeker door het gebruik van shakes is het proteïnedieet gemakkelijk uit te voeren en geschikt voor mensen die tussen de 1 tot 10kg willen afvallen.

De meeste sporters waarvoor spiermassa belangrijk is volgen een eiwitdieet. Zo een dieet is bijzonder belangrijk voor krachtsporten maar ook geschikt voor duursporten want je verbrandt immers vet. Dit dieet verhoogt bovendien je stofwisseling.

Waarom werkt dit dieet?

Omdat je minder koolhydraten (energie) binnenkrijgt, gaat je lichaam eigen vet moeten verbranden om voldoende energie ter beschikking te hebben. Dit zorgt dus dat je snel lichaamsvet kwijtgeraakt. Normaal gaat je lichaam trouwens een teveel aan koolhydraten opslaan in je lichaam als vet.

Daarnaast stimuleren stimuleren de eiwitten de opbouw van je spiermassa. Wist je dat eiwitten de grondstoffen zijn om voor je spieren? In de eiwitten zitten er namelijk ook aminozuren die je spiercellen gaan herstellen en sterker maken. Zonder deze eiwitten zou het lichaam spiermassa kunnen afbreken en dit moeten we vermijden.

Is het dieet gezond?

Koolhydraten doen je bloedsuikerspiegel snel stijgen en dalen. Deze schommelingen zijn niet goed voor je gezondheid. Een eiwit dieet kan mensen helpen die gevoelig zijn voor deze schommelingen omdat het koolhydraten beperkt. Mensen met diatbetes doen er in het algemeen wel bij om niet teveel koolhydraten te eten.

Het eiwitdieet wordt echter wel afgeraden voor mensen met hartaandoeningen of als je last hebt van lever- of nierziektes. De hoofdreden hiervoor is dat teveel eiwitten kunnen zorgen voor een hogere cholesterol.

Hoe krijg ik voldoende eitwitten binnen?

Er zijn heel wat mensen die fan zijn van proteïneshakes of repen en poeders. De meeste mensen stellen echter een eiwitdieet samen met eiwitrijke producten en recepten. Hierin komen dus vooral voor: vlees, vis, eieren en magere zuivelproducten. Ook mag je groenten eten.

Koolhydraatrijke producten als brood, aardappelen, pasta en rijst zijn te vermijden, alsook alle suikerhoudende producten zoals chocolade, sapjes en zoet fruit. Het is zeer belangrijk dat je je strikt houdt aan deze regels want anders werkt het dieet niet.

Besluit

Dit dieet laat je toch om lichaamsvet te verliezen terwijl je toch je spier behoudt. Het succes van het dieet ligt in je eigen handen, want je met het strikt toepassen. Je moet consequent koolhydraten en vetten vermijden en voldoende eiwitten opnemen of het is zinloos. Er bestaan allerhande shakes die echter je helpen de nodige eiwitten binnen te krijgen. Via dit dieet kan je op korte tijd tot 10kg verliezen gedurende enkele weken.Lees ook:

Rating

Geef een Reactie(HTML tags en links worden verwijderd)
Reacties