Paleo dieet

Bij een paleo dieet eet je wat de oermens at: vlees, vis, fruit, groenten, noten, zaden, eieren en dit eventueel rauw. Koolhydraten zijn uit den boze.

Rauw kost Dieet

Niets is zo gezonder en zo natuurlijk dan rauwe kost. Het is goed voor je vertering en je voeding bevat meer vitaminen en mineralen.

Onverwachte suikerbommen

Veel producten bevatten teveel toegevoegde suikers waardoor ze een pak ongezonder zijn. We sommen enkele opvallende producten op die teveel zoetstof hebben.

Is een dagje zondigen fataal voor je dieet?

Wat is het effect van een dagje zondigen? Wanneer ga je effectief kilo's bijkomen?

Montignac Dieet

Volgens dit dieet moet je vetten en koolhydraten nooit samen eten. Verder moet je vooral 'slechte' koolhydraten en vetten voorkomen en ze vervangen door goede.

Veganistisch dieet

Veganisten willen dat dieren compleet omgemoeid worden gelaten. Ze kiezen volledig voor plantaardige producten zoals groenten, fruiten en noten.

Vegetarisch dieet

Vegetarisch eten is gezond, goed voor het milieu, lekker en het bespaart geld uit. Bovendien moeten er geen dieren geslacht worden. Er zijn wel ook nadelen.

Proteïnedieet

Het principe is simpel. Eet zoveel mogelijk eitwitten en vermijd alle koolhydraten en vetten. Zo verlies je vet en behoudt je je spiermassa.

Glutenvrij dieet

Als je coeliakie hebt beschadigen gluten je dunnen darm. Producten zoals tarwe, rogge, gerst en spelt zijn verboden. Groeten, fruit, vis en vlees mogen wel.

Soepdieet

Bij een soepdieet eet je zeven dagen alleen maar soep. Je mag zoveel soep eten als je wil en je mag dit dieet zo vaak herhalen als je wenst.

Citroensap is de sleutel voor een fit en gezond leven

De citroen is een superfood die vaak vergeten wordt. We sommen de belangrijkste (geneeskrachtige) eigenschappen op van citroensap.

Weight Watchers

Dit bestaat uit het tellen van punten en niet zo zeer van calorie├źn. Je mag maximum een aantal punten per dag gebruiken en je kan ook punten opsparen om een keer te zondigen.