Couchsurfing

Geplaatst door Admin op 28-09-2014 in Dating Sites

Couchsurfing is de laatste 10 jaar werkelijk uitgegroeid tot een echt fenomeen, en niet enkel in onze lage landen maar wereldwijd. Het principe is eenvoudig. De leden van de website kunnen lokale mensen of toeristen ontmoeten via deze website. De toeristen logeren vervolgens bij de lokale bevolking en besparen op deze manier dure hotel kosten uit. En natuurlijk zullen ze ook van een aparte sfeer en unieke ervaring genieten.

Naast een slaapplaats vinden of aanbieden, is couchsurfing natuurlijk een een ideale manier om nieuwe mensen te ontmoeten. Dit is in feite ook de drijfveer waarom mensen lid worden van de website. Er worden bovendien regelmatig evenementen georganiseerd waar leden gratis aan deel kunnen nemen zoals spelletjesavond, huiskamerconcerten of zelfs yogalessen. Kortorm, couchsurfing is een goede manier om mensen en andere culturen te ontdekken, zeker in andere landen.


Registreer je nu gratis bij Couchsurfing!

Aanmelden

Iedereen kan zich aanmelden op de website www.couchsurfing.com en het registeren duurt echt niet lang. In je profiel kun je wat persoonlijke dingen schrijven waaronder een omschrijving van jezelf, uw interesses en natuurlijk wat foto's toevoegen. Het aanmelden is trouwens volledig gratis.

Eens aangemeld kun je op basis kan uw zoektocht beginnen. Je krijgt dan een lijst van kandidaten die beschikbaar zijn op een bepaalde datum en in de buurt van een bestemming zich bevinden. Je voert vervolgens een "couch request" uit. Wanneer het andere lid ook positief is op uw aanvraag kun je afspreken om bij hen thuis te overnachten of iets anders.

Nadelen van Couch Surfing

Het komt wel eens voor dat je maar weinig privacy krijgt in het huis waar je overnacht. Vaak slaap je in een woonkamer waardoor je geen eigen ruimte dus hebt en op je hoede moet zijn want er kan ieder moment iemand binnenkomen.

Wanneer je geen huissleutel krijgt, wat ook wel begrijpelijk is, ben je extra afhankelijk van degene waar je verblijft. Je kan dan immers enkel in het huis terecht wanneer de eigenaar ook thuis is.

Je hebt verder ook niet de garantie dat je een prettig bed of bank toegewezen krijgt. Het is per slot van rekening ook geen drie-sterren hotel.

Echter het grootste nadeel is dat je in contact zou komen met onbetrouwbare mensen of met personen waar het helemaal niet met klikt. Zorg daarom dat je op voorhand wat contact hebt gehad met de personen en spreek zoveel mogelijk af met leden die je in het verleden al eens ontmoet hebt. Trouwens, het komt maar zelden voor dat je ongezellige of onbetrouware mensen ontmoet.

Voordelen van Couch Surfen

Een groot voordeel is natuurlijk dat je niet moet betalen voor uw overnachting. Toch is het niet compleet gratis want het is gebruikelijk om de huiseigenaar een kleine bijdrage te geven als bedankje.

Je ontmoet meestal heel leuke contacten. Het is niet per se nodig om bij hen te slapen. Je kan ook samen een toeristische attractie bezoeken of zelfs gewoon een bakje koffie gaan drinken. Het grote voordeel is dat je op die manier niet eenzaam zult zijn in het buitenland en ook veel hulp en tips kunt krijgen van de locals. Vaak zijn de ervaringen trouwens zo positief dat de contacten vrienden voor het leven worden.

Besluit

Je kan via couch surfing snel en gemakkelijk nieuwe mensen leren kennen van over heel de wereld. Met hen kan je afspreken voor een activiteit, maar ook om te overnachten. Dit is in feite gratis, al is het wel aardig om een cadeau of een attentie te geven als bedankje. Met couch surfen ben je nooit alleen als je naar een andere land trekt en een vreemde cultuur wenst te ontdekken. Het is een goede manier om vrienden te maken.Lees ook:

Rating

Geef een Reactie(HTML tags en links worden verwijderd)
Reacties