Smallworld

Geplaatst door Admin op 26-03-2015 in Bordspellen


Zoals de naam doet vermoeden is Smallworld een vrij kleine wereld waar er te weinig plaats is voor de 14 verschillende volkeren. Door middel van gevechten breiden spelers hun rijk uit, dit ten koste van hun zwakkere buren. Small World is de fantasievolle opvolger van het klassieke bordspel Vinci. Dit bordspel is echter veel dynamischer.

Kies een ras en probeer steeds zoveel mogelijk ruimte te veroveren. Benut de vaardigheden van ieder ras hierbij optimaal. Wanneer de mogelijkheden van je ras uitgeput geraken, schakel je best over naar een nieuw ras. Hiervoor moet de rasfiches omdraaien op de bezette gebieden. Je bezit dan nog wel deze gebieden, echter je kan er niet meer met aanvallen.

De spelregels zijn relatief eenvoudig waardoor het spel vlot speelt. Elke beurt van iedere speler duurt vaak slechts 1 minuut waardoor een spel soms al afgelopen is na 30 minuten. Gemiddeld worden er een 8 tot 10 ronden gespeeld.

Smallworld is best een strategisch spel aangezien ieder ras zijn specifieke combinaties kent. Je moet elke beurt zoveel mogelijk punten proberen te scoren, alsook maximaal punten proberen af te snoepen van je tegenstanders. Op tijd een ander combo selecteren is cruciaal waardoor timing een grote invloed heeft op het spelverloop. Een ras gaat vaak niet langer mee dan 3 spelrondes.

Na elke beurt ontvangt de speler punten. Elk gebied dat hij bezit, levert 1 punt op. Sommige rassen hebben speciale krachten waarbij je extra punten kunt verdienen. De speler met de meeste punten na de laatste ronde wint het spel.

Voor meer informatie en de spelregels van Smallworld

Lees ook:

Rating

Geef een Reactie(HTML tags en links worden verwijderd)
Reacties