Scrabble

Geplaatst door Admin op 01-10-2014 in Bordspellen

Scrabble is het meest verkochte letterspel. In de jaren '30 werd het spel uitgevonden door Alfred Mosher Butts, die het eerst de naam Lexiko gaf. Het is steeds populair geweest. Het spel wordt door Hasbro en Mattel uitgebracht in meer dan 30 talen en in meer dan 120 landen. Er wordt geschat dat er meer dan 200 miljoen Scrabble spelers zijn. Enkel in de VS spelen al meer dan 40 miljoen spelers het.

In Scrabble moeten twee tot vier spelers willekeurige letters trekken en hiermee woorden vormen op het spelbord. Het spel bestaat uit een bord dat onderverdeeld is in 15x15 valkes. Hierop zijn 61 vakjes gekleurd. Deze vakken geven een bonus zoals, 3x letterwaarde of 2x woordwaarde.

Elke letter heeft een aantal punten. De waarde van alle letters van het gelegde woord worden opgeteld en zo krijg je op het einde van het spel een winnaar die uiteraard de meeste punten heeft.

Hierbij gaan geluk en vernuft hand in hand. Omdat de letters willekeurig uit een zakje genomen worden, is het dus de kunst telkens de hoog mogelijke score te behalen. Je dient bepaalde letters op te sparen en van andere andere eventueel af te geraken.

Het spel is tegenwoordig ook digitaal te spelen, ook via apps die bijzonder populair zijn.

Voor meer informatie en de spelregels van Scrabble

Lees ook:

Rating

Geef een Reactie(HTML tags en links worden verwijderd)
Reacties