Risk

Geplaatst door Admin op 01-10-2014 in Bordspellen

Risk is een klassieker onder de strategische bordspellen en is een van de meest gespeelde bordspellen ter wereld. Er bestaan veel variaten alsoos bordspellen die afgeleid zijn ervoor. Het spel werd eerst uitgebrackt door Miro in 1957 en twee jaar later door Park borthers. Tegenwoordig wordt het spel wereldwijd uitgebracht door Hasbro.

Wist je trouwens dat de d naam "RISK" de namen voorstellen van de kleinkinderen van een verkoper bij Parker Brothers wiens voornamen met respectievelijk R, I, S en K beginnen. Het woord betekent in het Engels trouwens risico.

Het spel wordt gespeeld op een kaart die de wereld voorsteld en deze is verdeeld in 42 gebieden. De spelers krijgen een aantal legers die op deze map geplaatst worden. Er moet altijd minstens één een gebied bezet houden.

Elke beurt kan je een gebied van een tegenstander aanvallen met en elke gewonnen gebied levert extra legers op. Je kan ook kaarten inruilen voor extra legers en opdrachten uitvoeren om de winst te behalen.

Risk is niet zo gemakkelijk dan het lijkt. Er is wel wat geluk nodig bij de gevechten. Deze worden immers verloren of gewonnen door middel van dobbelstenen te gooien. Toch is de factor gelukkig maar minimaal.

Oorspronkelijk was het doel van het spel om de gehele wereldkaart te veroveren, maar in de loop der tijd kwamen daar missies. Dit omdat anders het spel vaak heel lang duurt.

Voor meer informatie en de spelregels van Risk

Lees ook:

Rating

Geef een Reactie(HTML tags en links worden verwijderd)
Reacties