Qwirkle

Geplaatst door Admin op 22-04-2015 in Bordspellen


Qwirkle is een abstract legspel voor 2-4 spelers vanaf 10 jaar. Het spel is verslavend, maar ook leerzaan voor kinderen omdat ze strategisch en logisch leren denken. Een spel duurt gemiddeld een 20 minuten.

Het spel bevat 108 tegels. Deze hebben verschillende symbolen of kleuren. Het is de bedoeling dat je ze naast tegels legt met dezelfde kleur of symbolen.

Je scoort één punt voor elke tegel die je in een rij kunt toevoegen. Wanneer je een geplaatste tegel een rij verlengt, dan krijg je ook punten voor de bestaande tegels in die rij. Als je een serie van 6 stuks kunt voltooien, scoor je bonuspunten.

Na het leggen van tegels moet je zoals bij scrabble nieuwe tegels uit het voorraadzakje nemen todat je weer zes tegels hebt. Leg je geen tegels, dan mag je kiezen om bepaalde tegels om te ruilen voor andere tegels. Het spel stopt wanneer er geen tegels meer zijn in het voorraadzakje en een speler al zijn tegels op de tafel kan leggen. De speler met de meeste punten is dan de winnaar.

Ondanks dat de spelregels zo simpel zijn, is het spel best complex. Je moet de positie vinden waar jij de meeste punten kunt scoren, maar deze plek kan ook zorgen dat je tegenstanders extra kunnen scoren. Je moet dus ook verdedigend spelen, soms zelfs combinaties blokkeren. Het komt zelfs voor dat je soms beter geen tegels legt en ervoor kiest om bepaalde tegels in te wisselen.

Voor meer informatie en de spelregels van Qwirkle

Lees ook:

Rating

Geef een Reactie(HTML tags en links worden verwijderd)
Reacties