Monopoly

Geplaatst door Admin op 01-10-2014 in Bordspellen

Het spel monopoly is bij de bestverkochte bordspellen ter wereld. Het werd in 1935 uitgebracht en is sindsdien in meer dan 26 talen verkrijgbaar. Park Brothers bracht het spel aanvankelijk uit. De huidige uitgever is Hasbro.

Er wordt geschat dat er meer dan 200 stuks al zijn verkocht. Ondanks dat het spel al zo oud is, blijven er regelmatig nieuwe edities verschijnen. De populariteit lijkt dus onuitputtelijk.

Bij monopoly moet je zoveel mogelijk straten kopen en hierop huisen of hotels bouwen. Wanneer een andere speler op die straat verblijft, dan moet hij aan de eigenaar een huur betalen. Wanneer er huizen en hotels staan, is deze huur aanzienlijk hoger.

De straten behoren allemaal tot groepen met dezelfde kleur. Sommige groepen bestaan uit 2 straten, andere uit 3 straten.

De namen van de straten zijn meestal bekende straten. Zo zullen ook de bekendste straten in de hoofdsteden de duurste straten zijn bij Monopoly. De duurste straat op het Nederlandse bordspel is de Kalverstraat, dit is de bekendste winkelstraat in Amsterdam. Op het Belgische bordspel is dat de Nieuwstraat in Brussel.

Het Monopoly spel staat al jaren garant voor veel speelplezier. De benodigdheden om te winnen blijven altijd hetzelfde: een beetje geluk en tactiek!

Bij de standaard versie worden de volgende onderdelen geleverd: speelbord, pionnen, eigendomsbewijzen, kanskaarten, algemeen fonds-kaarten, pakje monopolygeld, huizen, hotels, dobbelstenen en spelregels.

Voor meer informatie en de spelregels over Monopoly

Lees ook:

Rating

Geef een Reactie(HTML tags en links worden verwijderd)
Reacties