Dominion

Geplaatst door Admin op 20-08-2015 in Bordspellen


Het spel bestaat uit 500 kaarten. Dat lijkt veel, maar eigenlijk zijn er maar een 30 verschillende kaarten. Er zijn drie soorten kaarten: actiekaarten, geldkaarten en puntenkaarten. Met de actie kaarten kan je dus acties uitvoeren. Geldkaarten gebruik je om kaarten bij kopen, puntenkaarten hebben geen functie behalve dat ze overwinningspunten opleveren.

Een speelbeurt heeft 3 fasen. In de actiefase speel je een actiekaart waarbij je de afgebeelde instructies uitvoert. Daarna is er de koopfase waarbij je één kaart uit de algemene voorraad koopt. Daarna leg je alle kaarten terug in jouw aflegsapel en trek je nieuwe handkaarten.

Elke speler begint met een paar geldkaarten (koperstukken) en die landgoederen. Je koopt iedere beurt extra kaarten naar gelang je strategie die je voor ogen hebt. Maar je zal zien dat ieder spel totaal anders verloopt. Dit komt door de keuzes van de andere spelers en de samenstelling van de koninkrijkkaarten en de actiekaarten. Het is belangrijk goed een mix te benken waarvan je denkt dat de kaarten (actie en geldkaarten) goed bij elkaar passen.

Puntenkaarten wil je nog niet te vroeg kopen omdat ze je groei doen verminderen want ze hebben geen speciale functie. Aan het einde van je beurt leg je al je gespeelde of gekochte kaarten en de kaarten in je hand terug op je aflegstapel. Je trekt vervolgens 5 nieuwe kaarten voor je volgende beurt.

Het spel stopt als 1 van de 3 stapels kaarten op zijn, of alle puntenkaarten met hoogste waarde van 6 op zijn. De spelers tellen alle punten in hun deck en de speler met de meeste overwinningspunten wint het spel. Dominion is een zeer strategisch spel en geschikt zelfs voor expert spelers. Toch duren de spelletjes gemiddeld maar een half uur waardoor je op een avond heel wat leuke spelletjes kunt spelen.

Voor meer informatie en de spelregels van Dominion

Lees ook:

Rating

Geef een Reactie(HTML tags en links worden verwijderd)
Reacties